Tarih: 23.01.2023 10:51

Geçmeyen kuru öksürükle başınız dertte mi? Hiçbir yerde bulamayacağınız, en hızlı öksürük kesici yöntemleri sizler için araştırdık. Öksürük solunum sisteminizi dış uyaranlardan korumak adına, göz kırpma, hapşırma gibi verilmiş ani bir reflekstir. Öksürük arada sırada olduğunda rahatsız edici değildir. Ancak günlük faaliyetleri etkileyecek şekilde geçmeyen öksürük çok rahatsız edici olabilmektedir. Geçmeyen kuru öksürük için en hızlı öksürük kesici yöntemleri kendinize uygulayabildiğiniz gibi çocuklarınıza da uygulayabilirsiniz. Tabi ki kontrollü olmakta fayda var. En hızlı öksürük kesici yöntemler arasında bitki çayları, antibakteriyel ve antibiyotik etki gösteren soğan ve bunların yanında solunumunuzu iyileştirecek ekstra yöntemler de mevcuttur.
Öksürük kendi kendine geçmediğinde çözüm arayışında olmak gerekmektedir. Uzun süre devam eden öksürük, nefes borusunda, boğazda, ses tellerinde tahrişe neden olabilir. Geçmeyen öksürük nedenli göğüs ağrısı, mide bulantısı ve kusma da zaman içerisinde kendini gösterebilir. Öksürüğü geçirmek için yiyecek ve içeceklerden yararlanmak ilk akla gelen çözüm yollarındandır. Peki ya hiç alternatif çözüm yolları düşündünüz mü?
Kuru öksürük genellikle solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanmaktadır. Vücuda giren yabancı maddeleri uzaklaştırmak ve enfeksiyonun ciğerlerde yerleşmesini engellemek adına solunum egzersizleri yapılabilir. Solunum egzersiz cihazı triflo, bu egzersizi yapabilmeniz için kolaylık sağlamaktadır. Geçmeyen kuru öksürüğü iyileştirmek için triflo ile akciğer kapasitesini artırarak vücudun oksijenlenmesini sağlamak iyi bir yöntemdir.
Bol sıvı almak, boğazınızı nemlendirmek, C vitamini almak, buhar soluması yapmak solunum yolunuzun nemlenmesini sağlayarak geçmeyen kuru öksürüğünüzü hafifletebilir.
Bitki çayları arasından da özellikle hatmi çiçeği, ayva yaprağı çayı ve zeytin yaprağı çayı geçmeyen öksürüğe birebirdir. Ayva yaprağı, bronşit, öksürük ve bademcik iltihabı için faydalıdır. Regl ağrılarını azaltmak için de kullanılır. İshalin geçirilmesinde de kullanılmaktadır. Ayva yaprağı çayının hazırlanışı zahmet gerektirmez. 1 litre suyu kaynatın ve ayva yapraklarını ilave edip 2 – 3 dakika daha kaynamasını bekleyin. Karışımı 5 dakika bekletip süzün. Hiçbir tatlandırıcı ilave etmeden tüketebilirsiniz. Tadını beğenmediyseniz çok az bal eklemenizde sakınca olmaz.
Zeytin yaprağı çayı, vücuttaki oksijenlenmeyi artırır. Solunum sistemi rahatsızlıklarında rahatlatıcıdır. Zeytin yaprağı çayından maksimum faydalanabilmek için demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır. Hatmi çiçeği de solunum sistemi rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılan bitkilerden biridir. Çay olarak tüketilmesinin yanında sütün içerisinde bekletilerek de tüketilebilir. Süt demişken ılık ve ballı süt de boğazın nemlendirilmesinde ve solunum sisteminizin tahrişini önlemede faydalı olacaktır.
Hamile, emziren anne ve çocuklarda bu yöntemleri kullanmadan önce doktora danışınız.
Sağlıklı günler dileriz...